Designweek

Nice to know

Dag 5 | Stelling van de (donder)dag

Dag 5 | Student van de (donder)dag

Dag 4 | Raadsels

In deze video stellen mediaredactie studenten Danni van Essen en Anouk Krijgsman raadsels voor aan de B&A studenten.

Dag 4 | Hoogtepunten van de week

Dag 4 | Energierijke boost nodig

Raak jij vaak je energie kwijt op school? Nu de kantines dicht zijn en de drankautomaten vaak niet vol zitten met gezonde en energierijke dranken hebben wij een uitstekend recept voor bedacht!

Dag 3 | De quiz

Dag 3 | Docent van de (woens)dag

Dag 3 | Student van de (woens)dag

Dag 2 | Docent van de (dins)dag

Kiko is de hele week coach en heeft daardoor de taak om de studenten te begeleiden tijdens de projectweek. Momenteel studeert hij nog culturele en maatschappelijke vorming aan de HVA. 

Ik geniet echt van om de ontwikkeling van de studenten te zien, en daarnaast is het ook heel fijn om de hele week even in de praktijk aan het werk te zijn.

Dag 2 | Student van de (dins)dag

Dag 2 | Stelling van de dag: Ik kan goed met geld omgaan!

Is het waar dat jongeren big spenders zijn en hun geld  over de balk gooien? We vroegen het drie studenten van het B & A College van ROCMN.

Chiwani (25 jaar): “Ik denk dat ik goed met geld kan omgaan en daarvoor de reden is, want ik heb een goede  buffer opgebouwd met geld sparen. Daarnaast vind ik ook dat geld niet alles is, want je gezondheid gaat voor. Dus geld verdienen hoeft niet altijd voorop te staan.”

Corné (25 jaar): “Ik kan niet goed met geld om gaan.  Sinds mijn 14e werk ik al elke zaterdag op een kaasboerderij, ondanks dat dat werk best wel zwaar is, word ik goed betaald. Daarnaast heb ik ook geen groot uitgavenpatroon, dus ik geef nooit geld uit. Waardoor ik ook nooit leer omgaan met geld.”

 Stef (17 jaar) “Ik vind zelf dat ik goed met geld om kan gaan, maar soms koop ik ook impulsief wel eens iets. Ik spaar het liefst mijn geld en geef het later uit aan dingen waar ik later iets aan heb: bijvoorbeeld mijn eigen bedrijf. “ 

Dag 1 | Student van de maan(dag)

‘Creatief denken in de 21ste eeuw’

Pepijn (17) en twee andere medestudenten van zijn team volgen de opleiding Business, Sales & Finance aan het ROC Midden Nederland in Amersfoort. Deze week zijn zij bezig met het vinden van een oplossing voor een casus van de Rabobank. “Wij willen uitzoeken hoe we ouderen beter kunnen helpen in deze tijd van digitalisering. Bankieren is voor iedereen, maar voor de ouderen kan het lastig zijn”, vertelt Pepijn.

Pepijn en zijn team hebben al een idee bedacht. “We willen cursussen aanbieden aan ouderen om ervoor te zorgen dat zij beter met de digitalisering van de Rabobank kunnen omgaan. Die cursussen willen we online en offline aanbieden, zodat je kunt kiezen.”

“Hoe we onze opleiding kunnen combineren met de projectweek? Wij hebben nu de taak om een uitweg te zoeken door vanuit een ander perspectief te werken. Dus niet in hokjes denken, maar out of the box. Creatief denken in de 21e eeuw.”

Dag 1 | Tips en Tricks voor bij de online les

Heb jij ook moeite om de online lessen te blijven volgen? Dan hebben wij een aantal goeie tips voor jou beschreven, wat jou kan helpen om je concentratie bij jou online lessen te blijven volgen!.

1) Clean your desk!
Zoek in huis een rustige opgeruimde werkplek waar je je online les kan volgen. 
Want een opgeruimde werkplek zorgt ervoor dat je je beter kan concentreren en je niet steeds afgeleid raakt door de rommel die rondgeslingerd ligt.

2) Stay focused!
Wees goed uitgerust dus ga de avond van te voren op tijd slapen waardoor je de volgende dag tijdens je online les goed je concentratie erbij kan houden. En als je iets niet snapt vraag het aan de docent waardoor je je concentratie blijft behouden omdat je vraagt voor extra uitleg. 

3) Notities zijn belangrijk!
Zorg dat je notities maakt tijdens de les. Dit zorgt ervoor dat je je lesstof makkelijker onthoud.

4) Hou een actieve houding aan!
Met een actieve houding tijdens de online lessen blijft de lesstof beter in je geheugen hangen. Dus goed rechtop zitten en je voeten op de grond, dus niet helemaal voorover gebogen zitten.

5) Vaste tijden studeren!
Als je voor jezelf vaste tijden school volgt zorgt dat voor regelmaat, wat je helpt om beter bij de les te blijven. Dit geldt hetzelfde voor huiswerk, als je dit op vaste tijden in de week indeelt heb je genoeg tijd om je werk te maken.

Dag 1 | Spotify playlists om mee te studeren/motiveren​